Perkins Marine

Fremdriftsmotorer for yrkesbruker.

Perkins Marine har en serie motorer beregnet for yrkesbrukeren. Perkins har levert marinemotorer helt fra 1950 tallet som enda er i daglig bruk. De nye motorene i dag er topp moderne, enten med mekanisk eller elektronisk innsprøytning "Common Rail". Alle motorene er basert på stammer berenget for bruk i tunge og krevende industrimaskiner som f.eks. traktorer og gravemaskiner og ikke lastebiler som ellers er vanlig. Små detaljer skiller ut en Perkins marine - som blant annet silikonslanger og doble kjølevannspumper på de store rørkjølte motorene. Og et felles uttrykk går igjen for alle våre yrkesmotorer: "Kjør sakte".

Marinemotorer fra Perkins Marine i Wimborne selges direkte til båtbyggere eller gjennom forhandlere langs hele kysten. Motorene er alle basert på Perkins industrimotorer.

Perkins marine M92B

Effekt: 84 ahk
Turtall: 2400 o/min
Slagvolum: 4,4 liter
M92B er arvtageren etter 4.236 motoren. Tusenvis av 4.236 motorer finnes der ute enda, levert fra Universal Diesel eller importert i en maskin helt tilbake til 1960 tallet. M92B fortsetter å ta vare på det gode ryktet.

Perkins marine M250C

Effekt: 250 hk
Turtall: 2400 o/min
Slagvolum: 6,6 liter
M250C er utgaven hvor effekten blir noe større for krevende oppgaver. Rolig gange under maks effektuttak og turtall, skaper bedre arbeidsmiljø ombord.


Perkins marine M300C

Effekt: 300 hk
Turtall: 2400 o/min
Slagvolum: 6,6 liter
M300C er den største motoren i 1100 Marine serien for yrkesbrukeren. Rolig gange under maks effektuttak og turtall, skaper bedre arbeidsmiljø ombord.